Microsoft lëshon Loop, një aplikacion Office për të ndihmuar punëtorët të qëndrojnë në krye të projekteve

foto

Microsoft tha në konferencën e tij vetëm në internet Ignite të martën se do të lëshojë një aplikacion të ri të Office të quajtur Loop që njerëzit mund ta përdorin për të bashkëpunuar në projekte.

Përpjekja tregon se Microsoft po përpiqet të ofrojë më shumë vlerë për abonentët e Office, të cilët do të fillojnë të paguajnë çmime më të larta vitin e ardhshëm. Kjo duhet të rrisë rezultatet financiare për kompaninë publike më të vlerësuar në botë.

Paketat e abonimit të Microsoft Office tashmë vijnë me Word dhe Excel, ku njerëzit mund të jenë bashkautorë në dokumente teksti dhe fletëllogaritëse. Dhe mjeti SharePoint u jep punonjësve qendra online për të hyrë në skedarët përkatës. Loop premton një alternativë moderne, e cila është e rëndësishme sepse softueri kryesor i produktivitetit të Microsoft-it gjithnjë e më shumë përballet me presionin nga ndërmarrjet fillestare të mirëfinancuara si Airtable, Coda dhe Notion, të cilat nuk rëndohen nga formatet e skedarëve të pronarit.

Softueri i produktivitetit në zhvillim nga ato kompani mund të përballojë krijimin e përmbajtjes, por atyre u mungon komunikimi, tha Jared Spataro, një nënkryetar i korporatës Microsoft. Punëtorët mund të ndajnë elementet e “Loop” në bisedat me tekst të Ekipeve. Përdoruesit mund të diskutojnë shpejt projektet e Loop duke nisur thirrjet zanore ose video në Teams, e cila është rritur në më shumë se 250 milionë përdorues aktivë mujorë pas fillimit të Covid-19, tha ai.

“Në thelb ajo që po bëjmë me Loop është që po hedhim në erë dokumentin,” tha ai.

Kombinimi i komunikimit dhe krijimit është më i përshtatshëm për konfigurimet hibride të punës, ku jo të gjithë janë të vendosur në të njëjtën hapësirë fizike, tha Spataro. Kjo është e rëndësishme tani që pandemia ka shtyrë shumë organizata të miratojnë punën në distancë në një shkallë më të madhe. Cisco’s Webex, Salesforce’s Slack dhe Zoom kanë zhvilluar të gjitha përmirësime për të akomoduar më mirë punën hibride.

Shumë njerëz mund të lexojnë njëkohësisht dhe të kontribuojnë në këto dokumente në miniaturë. Duke u mbështetur në teknologjinë Fluid Framework për të cilën Microsoft foli për herë të parë në 2019, komponentët Loop mund të shfaqen në aplikacione të shumta të Microsoft. Ata do të vijnë së pari në OneNote, Outlook dhe Teams, duke filluar nga ky muaj. Komponentët qëndrojnë të përditësuar në aplikacione të ndryshme, kështu që njerëzit nuk duhet të shqetësohen për ndarjen e versionit më të fundit të një skedari.

Microsoft ka zhvilluar komponentë Loop të gatshëm për përdorim për votimin e ideve dhe gjurmimin e statusit të projekteve, dhe kompania tha se një komponent Loop mund të jetë gjithashtu po aq i fortë sa një rekord klienti i nxjerrë nga shërbimi cloud Dynamics 365 për gjurmimin e mundësive të shitjeve. Zhvilluesit e palëve të treta do të jenë në gjendje të ndërtojnë gjithashtu komponentë Loop.

Këto janë dokumente të plota në të cilat njerëzit mund të shkruajnë tekst, të futin reagime dhe të gjejnë komponentë, lidhje dhe dokumente të ndërlidhura të Loop. Ndërfaqja e përdoruesit tregon kursorët e përdoruesve të tjerë për të dhënë një kuptim të asaj që njerëzit po bëjnë në dokument pikërisht në një moment të caktuar, ngjashëm me aplikacionin e ridizajnuar të ideve dixhitale të Whiteboard në Office.

Këto janë fusha ku njerëzit mund të kontrollojnë progresin në nismat e përbashkëta dhe të hyjnë në reagime, si një qendër e rastësishme për menaxhimin e projektit. Njerëzit mund të arrijnë shumë faqe nga një hapësirë pune.

Edhe pse Loop promovon prezantimin e informacionit nëpër programe të ndryshme, Microsoft do të ofrojë një aplikacion të dedikuar Loop ku njerëzit mund të arrijnë shpejt në përmbajtjen e Loop. Ideja për aplikacionin erdhi nga punonjësit e Microsoft-it të cilët po përdornin komponentët e Loop brenda dhe kuptuan se ishte e vështirë për t’i gjetur dhe organizuar ato, tha Spataro.

Microsoft do të fillojë një vrojtim të aplikacionit, hapësirave të punës dhe dokumenteve të Loop në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm, tha Spataro.