Microsoft rregullon problemin e performancës së procesorit AMD me ndërtimin e ri të testit të Windows 11

foto

Microsoft vuri në dispozicion më 15 tetor për testuesit e Insiderit në kanalet Beta dhe Release Preview një strukturë të re testimi të Windows 11, 22000.282. Ky ndërtim përfshin një numër rregullimesh, duke përfshirë një për çështjet e CPU AMD dhe një tjetër për një problem që rezulton në disa njerëz që shohin shiritin e vjetër të detyrave të Windows 10 në vend të atij të ri Windows 11.

AMD dhe Microsoft të dy pranuan se disa përdorues po shihnin degradim të performancës kur ekzekutonin Windows 11 në kompjuterë me procesorë të caktuar AMD. Problemi preku lojërat më të rënda, por edhe ngarkesa të tjera të punës intensive. Problemi i atribuohej si një problemi të ruajtjes së L3 ashtu edhe një problemi thelbësor “të preferuar” i cili po pengonte mënyrën e funksionimit të planifikimit të fijeve në bërthamën më të shpejtë të një procesori.

Build 22000.282 rregullon një çështje të ruajtjes së L3 që mund të ndikojë në performancën e pajisjeve me procesorë AMD Ryzen që ekzekutojnë lëshimin RTM të Windows 11, thonë shënimet e lëshimit të Microsoft. Ndërtimi i ri nuk adreson pjesën kryesore të preferuar të problemit, megjithatë.

Shënimet e lëshimit të Microsoft gjithashtu thonë se kjo ndërtim rregullon një çështje duke rezultuar në disa njerëz që nuk e shohin modelin e ri të taskbar -it të përqendruar në lëshimin RTM të Windows 11.

Ka shumë rregullime të tjera të listuara në shënimet e lëshimit për këtë ndërtim të ri. Microsoft dhe AMD thanë se rregullimi i problemit të procesorit AMD duhet të vihet në dispozicion për përdoruesit kryesorë që përdorin Windows 11 para fundit të tetorit.