MICROSOFT SURFACE PRO 8 Rishikimi: Më i miri nga të dyja botët

foto

Unë kam qenë duke pritur për Surface Pro 8.

Microsoft ka shitur modele Surface Pro me në thelb të njëjtin dizajn që të paktën në vitin 2015. Në vitin 2019, ai e korrigjoi disi atë duke lëshuar dy modele kryesore. Aty ishte Surface Pro 7-një makinë e fuqishme, praktike me një dizajn katërvjeçar-dhe Surface Pro X-një pajisje me pamje moderne, e hollë me një çip të ngadaltë ARM që nuk ishte në përputhje me të gjitha llojet e aplikacioneve të njohura Me

Asnjëra nga këto pajisje nuk ishte me të vërtetë ajo që do të konsideroja një makinë ideale – të dy kishin të meta serioze. “Uroj që kjo të dukej si Surface Pro X”, u ankua Tom Warren në rishikimin e tij pozitiv të Surface Pro 7. Përmes internetit, recensentët iu lutën Microsoft -it të gjejë një mënyrë për të vendosur patate të skuqura Pro 7 në shasinë e Pro X.

Dhe tani, dy vjet më vonë, kjo është pikërisht ajo që bëri Microsoft. Surface Pro 8 me vlerë 1,099.99 dollarë dhe më i lartë është më i miri nga të dy botët-merr pjesët më të mira të Pro 7 dhe pjesët më të mira të Pro X dhe i vendos ato në një pajisje vërtet të shkëlqyeshme.

Gjëja e parë që do të vini re në lidhje me Pro 8 është ekrani i tij. Pajisja ka një ekran me prekje 2880 x 1920 13 inç, i cili është pothuajse një inç më i madh se ai i Pro 7. Brezat anësorë janë dukshëm më të vegjël se Pro 7. Pjesa e sipërme është akoma e trashë – e cila ka kuptim, pasi keni nevojë për diçka për ta mbajtur nëse e përdorni këtë si tabletë – por kuverta e tastierës mbulon pjesën e poshtme kur Pro 8 është në modalitetin e laptopit.

Gjëja tjetër e re në lidhje me këtë ekran është se ai ka një normë freskimi 120Hz, e cila është e pazakontë të shihet jashtë sferës së lojërave. Kornizat shtesë bëjnë një ndryshim të madh në përdorimin e përditshëm-kursori është më i këndshëm për tu parë ndërsa e tërhiqni atë rreth ekranit, ka më pak vonesë kur shkruani me majë shkruese, dhe lëvizja është shumë më e qetë. Kjo krijon një përvojë më të mirë të Windows, pavarësisht nga aplikacioni që përdorni. Por uroj që kjo pajisje të mbështesë Shkallën e Rifreskimit Dinamik, e cila supozohet të jetë pjesë e Windows 11 – kjo veçori ndërron automatikisht një pajisje midis 120Hz dhe 60Hz në varësi të aplikacionit që përdorni, në mënyrë që të kurseni baterinë. Microsoft nuk na ka thënë nëse apo kur kjo po vjen akoma, kështu që për momentin jeni duke u futur në Cilësimet e Avancuara të Ekranit nëse doni të përplasni shkallën e rifreskimit lart ose poshtë. (Unë sapo lashë minierën në 120Hz dhe e godita jetën e baterisë.)

Ajo që rregullohet automatikisht është profili i ngjyrave. Me funksionin Adaptive Color, Pro 8 rregullon automatikisht pamjen e ekranit tuaj bazuar në mjedisin rreth jush. Kjo veçori ishte mjaft delikate saqë nuk e vura re në veprim gjatë punës – por ju e shihni ndryshimin kur e aktivizoni dhe fikni, gjë që mund ta bëni në cilësimet e shkëlqimit. Patjetër që e bëri ekranin më të lehtë për sytë e mi, veçanërisht gjatë natës.

Diku tjetër, Pro 8 gjithashtu ka një kamerë të pasme 10 megapiksel (të cilën Pro X e kishte, por jo Pro 7). Kjo mund të kapë video 4K (si dhe video 1080p). Ashtu si të dy paraardhësit e tij, Pro 8 gjithashtu ka një kamerë të përparme 5 megapiksel, e cila mund të kapë video në 1080p për thirrjet Zoom dhe të ngjashme. Unë rrallë e them këtë për kamerët në internet, por Pro 8 në të vërtetë jep një pamje të mirë. Ngjyrat ishin të gjalla dhe linjat e mia ishin të qarta, edhe në ndriçim më pak se ideal. Kamera gjithashtu mbështet njohjen e fytyrës Windows Hello, e cila është e përshtatshme. Aplikacioni i kamerës nganjëherë ngeci kur po përpiqesha të kaloja nga përpara në pjesën e pasme, duke më detyruar të rindizja programin, por kjo është zgjedhja ime e vetme këtu.

Duke folur për thirrjet Zoom, Pro 8 bën një pajisje të shkëlqyeshme për tele-konferenca. Janë dy mikrofona studio të fushës së largët, të cilët kurrë nuk e kishin problem të merrnin zërin tim. Dhe audio gjithashtu tingëllon mirë, me goditje të qartë dhe bas të dëgjueshëm. Kjo është mbresëlënëse duke marrë parasysh sa e vogël është pajisja – është 1.96 paund dhe e trashë vetëm 0.37 inç, e cila është disi e madhe për një tabletë, por mjaft e lëvizshme ndërsa shkojnë laptopët.