Microsoft transformon Nënsistemin Windows për Linux në një aplikacion Windows 11

foto

Microsoft ka transformuar Nënsistemin Windows për Linux (WSL) në një aplikacion që thjesht mund ta shkarkoni dhe instaloni nga Microsoft Store në Windows 11. Një version paraprak i aplikacionit është i disponueshëm tani, duke lejuar përdoruesit e Windows 11 të instalojnë Nënsistemin Windows për Linux pa pasur nevojë të drejtoheni në shtimin / heqjen e programeve dhe zgjedhjen e WSL si një komponent opsional të kutisë hyrëse për Windows.

Ky aplikacion i veçantë tani do të shërbehet përmes dyqanit, që do të thotë se Microsoft mund të përditësojë WSL në mënyrë të pavarur nga Windows, duke lejuar përdoruesit e WSL të “marrin përditësimet dhe veçoritë më të fundit të WSL më shpejt, dhe pa pasur nevojë të modifikojnë versionin tuaj të Windows.” Ndërsa ende nuk ka ndryshime të reja me këtë version të aplikacionit Store, kjo do të thotë që azhurnimet e ardhshme mund të shfaqen pa pasur nevojë të prisni për një lëshim ose përditësim më të madh të Windows.

Microsoft aktivizoi aplikacionet Linux GUI në Windows 10 për zhvilluesit vitin e kaluar, dhe veçori të tilla do të jenë të disponueshme menjëherë në Microsoft Store në të ardhmen. Me sa duket, ky aplikacion i Microsoft Store për WSL do të funksionojë vetëm në Windows 11. Microsoft nuk e përmend Windows 10 në postimin e tij në blog, duke sugjeruar që do t’ju duhet të përditësoni për të përfituar nga aplikacioni Microsoft Store. Newsshtë një lajm i mirë për përdoruesit e Windows 11, veçanërisht, në mjediset e ndërmarrjeve ku shpesh duhet pak më shumë kohë për të marrë versionet më të fundit të Windows.

Microsoft do të vazhdojë të mbështesë versionin inbox të WSL kështu që ju mund t’i përdorni ato krah për krah, dhe synon të transferojë përdoruesit e Windows 11 tek versioni i Microsoft Store përfundimisht. “Qëllimet tona janë që ta bëjmë WSL në Microsoft Store mënyrën më të mirë për të instaluar dhe përdorur WSL, pasi do të jeni në gjendje të merrni përditësimet më të fundit më shpejt përmes asaj rruge, dhe në planin afatgjatë ne do të donim t’i lëviznim përdoruesit e WSL në përdorni versionin e dyqanit, ”shpjegon Craig Loewen, një menaxher programi për platformën e zhvilluesve të Windows.