Samsung ka një problem serioz me telefonat e saj të rinj të palosshëm

foto

Telefonat inteligjentë më të fundit të palosshëm të Samsung, Galaxy Z Fold 3 dhe Galaxy Z Flip 3, janë pritur shumë mirë. Ata tashmë kanë thyer të gjitha rekordet e shitjeve për pajisjet e palosshme të kompanisë. Ende duket se ka kërkesë të lartë për këto telefona.

Sidoqoftë, duket se Samsung ka një problem serioz në duar. Kompania nuk është në gjendje të rrisë ofertën për të përputhur kërkesën. It’sshtë një pozicion për të ardhur keq. Samsung dëshiron të përfshijë palosjet kryesore, por tani për tani nuk është në gjendje të bëjë aq sa duhet.

Mungesa globale e çipave ka ndikuar seriozisht në aftësinë e Samsung për të rritur prodhimin e palosjeve të reja. Becauseshtë për shkak të kësaj që furnizimi i palosjeve të reja të tij është ende prapa kërkesës.

Samsung tashmë ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm për të zgjidhur mungesën e çipave të palosshëm. Nuk lançoi flamuj të rinj të Galaxy Note këtë vit. Ky ishte një veprim i guximshëm, duke mbrojtur formacionin e yjeve Note për palosjet.

Mungesa e çipave është gjithashtu arsyeja pse Samsung i dha përparësi palosjeve mbi Galaxy S21 FE. Nisja e asaj pajisje gjithashtu është vonuar. Mbetet e paqartë nëse Samsung planifikon ta lansojë fare.

Samsungut iu deshën 39 ditë pas lansimit për të shitur më shumë se 1 milion njësi të palosshme të reja në Korenë e Jugut. Furnizimi është aq i kufizuar sa që disa klientëve u duhet të presin deri në një muaj për të marrë njësitë e tyre. Disa shitës me pakicë në Kore nuk janë në gjendje të shesin Galaxy Z Fold 3 dhe Z Flip 3 për shkak të mos marrjes së ndonjë inventari.

Raportet e mediave lokale gjithashtu tregojnë pakënaqësi për fajin e menaxhimit të Samsung për të parashikuar gabimisht kërkesën për palosjet e reja. Pajisjet kanë rezultuar të jenë një goditje më e madhe sesa kompania mund të ketë pritur. Kërkesa e qëndrueshme nuk është e kufizuar vetëm në Korenë e Jugut. Po dëshmohet edhe në pjesë të tjera të botës.

Samsung po lë para në tryezë duke mos pasur njësi të mjaftueshme për të shitur edhe pse klientët po presin me kuletat e tyre në dorë. Shpresojmë se do të jetë në gjendje ta zgjidhë këtë për të realizuar potencialin e plotë të palosjeve të reja.