Moduli i ri i kamerës 200 MP i Samsung mund të debutojë në disa telefona befasues

foto

Kush dreq ka nevojë për 200 megapikselë në kamerën e tij? Prodhuesit e telefonave inteligjentë, natyrisht. Është gjithmonë një garë drejt numrit tjetër të madh në fletën e specifikimeve dhe duket se një garues surprizë pritet të jetë në krye për të drejtat e mburrjes me vlerë 200 milionë piksele.

Blogerja e vjetër kineze e teknologjisë, e cila shkon nga Ice universe, tani beson se Motorola, degë e Lenovo, do të jetë e para që do të ketë një kamerë 200MP në një telefon diku në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm. Kjo do të pasohet nga Xiaomi më vonë, dhe më pas Samsung “deri në 2023”.

SamMobile raportoi për njoftimin e Samsung për sensorin ISOCELL HP1 200MP në shtator. Çdo piksel ka 0,64µm ose, në një kosh 2×2 deri në 50MP, 1,28µm i gjerë.

Nëse po pyesni veten pse kompania nuk po thërret fillimisht dibs për aksionet e saj, ne jemi në të njëjtën barkë. Universi i akullit tregoi më parë se Galaxy S22 Ultra do të shfaqte sensorin ISOCELL HM3 108MP me pikselë 0,8µm (afërsisht 1,35µm me një rezolucion të simuluar 50MP) ndërsa standardet S22 dhe S22+ do të përdoreshin për sensorët ISOCELL GN5 50µm me receptorë fruthi 1. Ndoshta Samsung nuk mund të ndalonte vendosjen e specifikave për telefonat e rinj.

Sa i përket Motorolës, gjithçka që po gjurmojmë është Edge X e ardhshme dhe nuk shohim të dhëna për një kamerë 200 MP në atë makinë.

Nëse jeni të shqetësuar se si një telefon teorik do të jetë në gjendje të trajtojë një kamerë të tillë, konsideroni se ISP (procesori i sinjalit të imazhit) në Snapdragon 888 Plus të këtij viti nga Qualcomm mezi ishte në gjendje të kuptonte potencialin e një kamere 200MP ndërsa më shumë Snapdragon 780G i fundit arrin në 192 MP. Sidoqoftë, SoC më i fundit Dimensity 9000 i MediaTek do të mbështesë me lehtësi një sensor deri në 320 MP.

Do të duhet të shohim se sa hapësirë ​​për performancë mund të kemi kur të dalin këta telefona të rinj me kamera 200 MP.