Ndiqni satelitët e NASA-s ndërsa ata fluturojnë rreth Tokës! Vizualizimi i pabesueshëm zbulon se ku janë anijet kozmike duke përfshirë ISS, Landsat 9 dhe Aqua në kohë reale

foto

NASA ka përditësuar një mjet 3D në kohë reale që ju lejon të gjurmoni satelitët që vëzhgojnë Tokën si Landsat 9 i lëshuar së fundmi, si dhe ISS dhe Aqua.

Eyes on the Earth është krijuar nga Laboratori i Propulsionit Jet i NASA-s në Kaliforni dhe tregon satelitët që vëzhgojnë Tokën në kohë reale, si dhe të dhënat që ata po mbledhin.

Ai zbulon gjithçka nga nivelet e dioksidit të karbonit dhe monoksidit të karbonit në atmosferë, deri te nivelet aktuale globale të detit dhe lagështia në tokë.

Ky informacion vjen nga një flotë prej dhjetëra satelitësh, secili i specializuar në aspekte të ndryshme të klimës dhe mjedisit të Tokës.

“Sytë në Tokë ofron një burim tërheqës dhe ndërveprues për të mësuar më shumë rreth fenomeneve mjedisore dhe ndikimeve të tyre”, thotë NASA.

NASA ka më shumë se dy duzina misione që studiojnë shkencën e Tokës, dhe secila prej tyre përfaqësohet në globin virtual në kohë reale.

Një nga gjërat për të cilat mund të përdoret është matja e gazeve të ndryshme serrë, si dioksidi i karbonit, në çdo pjesë të caktuar të globit.

Kjo është e dobishme kur shikoni nëse ka përqendrime më të larta të ndotjes sesa pritej mbi një qytet.

Mund të përdoret gjithashtu për të përcaktuar nivelet e sipërfaqes së oqeanit në vende të ndryshme, si dhe se si ato nivele kanë ndryshuar me kalimin e kohës.

Ky informacion është i dobishëm për parashikimet e përmbytjeve.

Versioni më i ri i Eyes on the Earth ofron gjithashtu fotografi të ngjarjeve të rëndësishme në botën natyrore, sipas agjencisë hapësinore.

Duke rrotulluar globin virtual, mund të shihni detaje rreth planetit.

Kjo përfshin shpejtësinë maksimale të erës së një stuhie tropikale, ndikimet e një zjarri në Kaliforninë veriore dhe madje shikoni shkallën e lulëzimit të fitoplanktonit në Zelandën e Re dhe pse ka rëndësi.

Përmirësimet përfshijnë gjithashtu përmirësime për një përvojë më të qetë të përdoruesit.