Spotify shton tekste në kohë reale në Android, Google TV; zgjeron mbështetjen e podcast-it në më shumë vende

foto

Pas viteve të kërkesave të përdoruesve për këtë veçori, Spotify njoftoi sot se do të shtonte mbështetje për tekstet e këngëve në kohë reale në aplikacionet e tij, duke përfshirë në Android dhe Google TV.

Zbuluar në një postim në blog, Spotify do të fillojë të ofrojë mbështetjen e teksteve sot, duke përfshirë në Android dhe aplikacionet Android TV/Google TV. Veçoria mundësohet nga një burim kryesor për tekstet e këngëve, MusixMatch, dhe duket se funksionon pothuajse për çdo këngë. Në një listë dëgjimi me mbi 400 këngë, gjetëm vetëm një që nuk mbështetej.

Tekstet janë një nga veçoritë më të kërkuara nga dëgjuesit anembanë globit. Pra, pas përsëritjes dhe testimit, ne kemi krijuar një përvojë që është e thjeshtë dhe ndërvepruese – madje edhe e ndashme. Duke bashkëpunuar me Musixmatch, ne po i sjellim në jetë tekstet e këngëve përmes aksesit brenda aplikacionit në shumicën e bibliotekës sonë të gjerë të këngëve.

Shikimi i teksteve të këngëve në një pajisje celulare tregon një kartë lëvizëse që ka të theksuara tekstet aktuale. Ju gjithashtu mund t’i ndani tekstet si imazh.

Në Android dhe pajisje të tjera celulare, tekstet e këngëve shfaqen në fund të ekranit me një gjest rrëshqitës që zbulon tekstin. Çdo këngë shënohet me “tekst” për të treguar nëse funksioni mbështetet apo jo. Ndërkohë, në televizorë, tekstet e këngëve aktivizohen duke përdorur një ndërrim në ekran në ekranin “Tani po luhet”. Spotify konfirmoi në mënyrë eksplicite se funksioni mbështetet në Android TV/Google TV, me tekstet që shfaqen gjithashtu në tastierat PlayStation dhe Xbox, Fire TV, Roku dhe pajisje të tjera televizive të zgjedhura.