Në fund të fundit, seritë Google Pixel 6 mund të kenë inteligjencë për shkyçjen me fytyrë

foto

Seria Pixel 6 është linja e telefonave inteligjentë më të mbushur me veçori të Google deri më tani, por pati një mungesë të dukshme veçorie në fillim. Pavarësisht disa thashethemeve që theksojnë rikthimin e mundshëm të mbështetjes për zhbllokimin me fytyrë tek modelet kryesore, asnjë pajisje Pixel 6 nuk e shfaqi atë. Sidoqoftë, kjo me sa duket nuk do të thotë që Google nuk po punon ende në funksion.

Sipas zhvilluesit Freak07 (h/t XDA-Developers), ka ende prova se zhbllokimi me fytyrë është në punë, që fshihet brenda një commit të publikuar në korrik. Duke përmendur në mënyrë specifike “zhbllokimin me fytyrë” dhe emrin e brendshëm “gs101” të Tensor SoC, commit thekson se aktualisht ka një problem me përdorimin e energjisë me veçorinë. Edhe pse në dukje është funksional, angazhimi sugjeron që zhbllokimi me fytyrë po përdor në mënyrë të tepruar burimet e CPU-së kur nuk kërkohet, duke ndikuar potencialisht në jetëgjatësinë e baterisë. Kjo mund të jetë një nga arsyet pse Google vendosi të heqë dorë nga zhbllokimi me fytyrë në serinë Pixel 6 në ditën e lançimit.

Sidoqoftë, Google mund të jetë ende duke punuar në përmirësimin e zhbllokimit me fytyrë, por nëse do ta aktivizojë atë në një përditësim të ardhshëm mbetet e panjohur për momentin.

Google është kthyer mes skanuesve të gjurmëve të gishtërinjve dhe shkyçjes së fytyrës në publikimet e fundit të Pixel. Pixel 4 i mungonte njohja e gjurmëve të gishtave, duke përdorur vetëm inteligjencën e zhbllokimit të fytyrës për vërtetim. Pixel 5 e ktheu këtë, duke hequr zhbllokimin e fytyrës për një skaner të gjurmëve të gishtave të pasmë.

Ndërsa seria Pixel 6 tani përdor një sensor gjurmë gishtash në ekran, nuk është pa probleme. Shkarkimi i plotë i baterisë së Pixel 6 me sa duket mund ta lërë sensorin jofunksional. Përdoruesit janë ankuar gjithashtu për vonesën e sensorit në njohjen e një gjurmë gishti, por Google pretendon se kjo është një masë sigurie dhe jo një gabim.

Sido që të jetë, të kesh më shumë se një metodë të besueshme vërtetimi është gjithmonë e preferueshme. Ja për të shpresuar që Google të mundësojë së shpejti inteligjencën e shkyçjes me fytyrë në serinë Pixel 6.