Një ditë pasi u lëshua, Apple Watch Series 7 zbulon defektin e tij të parë

foto

Seria Apple Watch 7 u lëshua zyrtarisht dje, më 15 tetor, dhe tashmë pajisja ka defektin e saj të parë. Një zhvillues i aplikacioneve iOS dhe Mac me emrin James Thomson shkoi në llogarinë e tij në Twitter për të zbuluar se disa ikona të aplikacioneve nuk shfaqeshin në orën e serisë 7. Kjo nuk ishte një çështje për modelet më të vjetra të Apple Watch dhe as defekti nuk u shfaq në imituesin e Serisë 7 në Xcode.

Thomson, i cili është zhvilluesi prapa aplikacioneve Pcalc dhe Dice, tha se problemi u rregullua në anën e serverit. Ekziston një zgjidhje e disponueshme. Heqja e aplikacioneve që mungojnë ikonat e tyre dhe riinstalimi i tyre do të sjellë përsëri imazhet që mungojnë. Ose, mund të kaloni pamjen e aplikacionit në listë. Ikonat do të mungojnë akoma, por të paktën do të shihni emrin e secilit aplikacion dhe do ta dini

Ndërsa në këtë pikë ne vetëm mund të hamendësojmë se çfarë e shkaktoi çështjen, i dyshuari numër një janë madhësitë më të mëdha të ekranit në të dy modelet. Apple rriti madhësinë e ekraneve të Apple Watch duke i bërë ato 1 mm më të larta në 41 mm dhe 45 mm. Kjo u jep orëve të reja një numër më të madh pikselësh. Meqenëse çështja duket e kufizuar vetëm në modelet e Serisë 7, fajësimi i ekraneve më të mëdhenj për ikonat e aplikacioneve që zhduken ka kuptim.

Thompson gjithashtu kujtoi një problem të ngjashëm që shqetësoi pronarët e Serisë 4 në vitin 2018. Aplikacionet e orës 32-bit nuk do të ngarkonin në pajisjet e tyre 64-bit të Apple Watch Series 4 nëse do të çiftoheshin me një iPhone 6s Pro. Përfundimisht, zhvilluesit aplikacionet e të cilëve u prekën duhej të dorëzonin dhe lëshonin një version të ri të aplikacioneve të tyre. Nëse zhvilluesit e aplikacioneve të Serisë 7 do të kenë nevojë të bëjnë të njëjtën gjë nuk është ende e qartë.