Një hap më afër: Anija kozmike Orion grumbullohet në raketën më të lartë SLS për misionin Artemis I të NASA-s

foto

Ekipet me Sistemet Tokësore Eksplorimi ngritën me sukses anijen kozmike Orion për misionin Artemis I brenda ndërtesës së montimit të automjeteve në Qendrën Hapësinore Kennedy të NASA-s më 20 tetor 2021. Ekipet e lidhën anijen në një nga pesë vinçat lart brenda ndërtesës dhe filluan ta ngrinin atë një pak pas mesnate EDT. Më pas, ekipet e ulën ngadalë atë në raketën SLS të grumbulluar plotësisht.

Puna vazhdoi për të siguruar plotësisht Orionin në përshtatësin Orion Stage të raketës Space Launch System pasi ekipet fillimisht vendosën anijen kozmike në majë të raketës më herët gjatë ditës. Ky operacion kërkoi që ekipi i EGS të përafronte në mënyrë të përsosur anijen kozmike me përshtatësin përpara se t’i bashkonte butësisht të dy së bashku dhe iu deshën disa orë për t’u siguruar që Orion ishte në vend të sigurt.

Sistemi i nisjes hapësinore i NASA-s do të jetë raketa më e fuqishme që ata kanë ndërtuar ndonjëherë. Kur të përfundojë, SLS do t’u mundësojë astronautëve të fillojnë udhëtimin e tyre për të eksploruar destinacionet larg sistemit diellor.