Një kamion me GPU të vjedhur duke u larguar nga San Francisko

foto

Partneri i Nvidia me bazë në SHBA, EVGA, ka raportuar se një dërgesë e GPU-ve që po dërgonte në një qendër shpërndarjeje është vjedhur nga një kamion.

Një postim i forumit nga menaxheri i produktit EVGA, Jacob Freeman, thotë “JU LUTEM MIRË KUJDES se më 29 tetor 2021, një dërgesë e kartave grafike EVGA GeForce RTX 30-Series u vodh nga një kamion në rrugën nga San Francisko për në qendrën tonë të shpërndarjes në Kaliforninë Jugore”.

“Këto karta grafike janë në kërkesë të lartë dhe secila ka një vlerë të vlerësuar me pakicë duke filluar nga 329,99 dollarë deri në 1959,99 dollarë MSRP.”

Gjë që ndoshta shpjegon motivimin për krimin – ose dikush shpreson t’i rishes ose një kripto-minator sapo ka ndërtuar një platformë me çmim të ulët.

Postimi i Freeman nuk thotë se sa GPU janë vjedhur, ose nëse kamioni mbante ndonjë gjë tjetër. Megjithatë, ai paralajmëroi se blerja e pronës së vjedhur është një krim, siç është “fshehja e shitjes ose mbajtja në burim” e mallrave të rrëmbyera.

Më pas ai duket se ka hedhur një lloj kurthi duke vënë në dukje se përpjekjet për të regjistruar produkte që nuk janë të vjedhura do të kenë sukses në këtë faqe që kërkon regjistrim. Mashtruesit janë ndoshta mjaft të zgjuar për të përdorur detaje të rreme kur regjistrohen. A janë ata gjithashtu mjaft të zgjuar për të përdorur një VPN dhe/ose Tor për të fshehur gjurmët e tyre?

EVGA ka krijuar adresën e emailit stopRTX30theft@evga.com në një përpjekje për të gjetur fajtorët.

Gama RTX-30 u drejtohet lojtarëve dhe krijuesve të përmbajtjes, kështu që kjo grabitje do ta bëjë edhe më të vështirë arritjen e një GPU për ata që vuajnë nga numërimi i ulët i pikselëve dhe/ose shpejtësia e rifreskimit. Ata që përdorin GPU për detyra të tjera tashmë mund të presin muaj për të marrë pajisjet në duart e tyre, pasi zinxhirët e furnizimit me COVID-19 vazhdojnë të vonojnë prodhimin.

Kjo situatë do të vazhdojë për shumë muaj: në gusht, CEO i Nvidia, Jensen Huang tha se ai pret “një mjedis të kufizuar furnizimi për shumicën dërrmuese të vitit të ardhshëm”.