Zëvendëspresidentja Kamala Harris viziton NASA-n për të parë punën e ndryshimeve klimatike

foto

Urgjenca e shkencës së Tokës dhe e studimeve klimatike mori në qendër të vëmendjes të premten, 5 nëntor, ndërsa Zëvendëspresidentja e SHBA Kamala Harris vizitoi Qendrën e Fluturimeve Hapësinore Goddard të NASA-s në Greenbelt, Maryland. Krahas administratorit të NASA-s Bill Nelson, zëvendëspresidenti mori një vështrim të drejtpërdrejtë se si NASA studion ndryshimet klimatike dhe ofron informacione thelbësore për të kuptuar ndryshimet e planetëve tanë dhe ndikimet e tyre në jetën tonë.

Nënkryetari u takua me shkencëtarë dhe inxhinierë për të diskutuar:
Imazhet e para të kapura nga sateliti Landsat 9, një mision i përbashkët i NASA-s dhe Shërbimit Gjeologjik të SHBA-së (USGS) që u nis në fund të shtatorit për të monitoruar sipërfaqen e tokës.
Një mision i ri i shkencës së Tokës, i titulluar Hetimi i ngritjeve konvektive (INCUS) që do të studiojë sjelljen e stuhive tropikale dhe stuhive, duke përfshirë ndikimet e tyre në modelet e motit dhe klimës.
Misioni Plankton, Aerosol, Cloud, ekosistemi i oqeanit (PACE), i cili përfshin një instrument aktualisht në ndërtim në Goddard për një lëshim në vitin 2022. PACE do të zgjerojë dhe përmirësojë rekordin e NASA-s për vëzhgimet satelitore të biologjisë globale të oqeanit, aerosoleve (grimcat e vogla të pezulluara në atmosferë) dhe retë.
Programi GOES-R, sateliti GOES-T i të cilit është planifikuar të nisë për NOAA në shkurt 2022 për të përmirësuar parashikimet e motit.