OLED R TV i LG, magjia më e re e teknologjisë

foto

Pas një periudhe të gjatë gestacioni dhe paraqitjesh në shfaqje të ndryshme tregtare ndër vite; OLED i rrotullueshëm i LG është më në fund këtu. Ju në të vërtetë mund ta prekni atë, ose më mirë akoma, të shikoni TV aktual në të.

Unë isha i ftuar në lansimin në Mbretërinë e Bashkuar të Signature OLED R në South Kensington – i rrethuar nga njerëz me veshje shumë më të mira se pantallonat e mia të veshura – për të parë një televizor që duket sikur ka qenë prej kohësh.

Fillimisht u shfaq në CES 2018 si një koncept, pastaj e pashë atë në mish në CES tjetër me disa prototipe OLED R të gjitha duke u rrotulluar lart e poshtë në formë të sinkronizuar ndërsa njerëzit qëndronin përreth dhe gulçonin. Dhe pastaj nuk u dëgjua shumë, TV u tërhoq në heshtje në sfond pasi 8K u bë kryefjala.

Përveç OLED R tani është gati që qendra e vëmendjes të ndriçohet mbi të. Mbretëria e Bashkuar u zgjodh si vendi i parë në Evropë për OLED R, ahem, roll-out; dhe për shumën prej 100,000 £, mund të jetë edhe e juaja – nëse keni mundësitë financiare të një futbollisti të Premier League ose menaxherit të fondeve mbrojtëse.

Ndërsa LG Signature OLED R (për t’i dhënë titullin e tij të plotë) është jashtëzakonisht më e shtrenjtë se A1 OLED më e lirë e LG, pika e ekzistencës së tij nuk është përballueshmëria e tij, por se ekziston fare.

OLED R është LG që përkul muskujt e saj inxhinierikë dhe të projektimit, duke përkulur (fjalë për fjalë) konceptin e një TV dhe duke ofruar një vitrinë intriguese nga një perspektivë teknike.

Televizorët mund të jenë mjaft të mërzitshëm dhe shpesh njësoj për tu parë. Katër qoshe me korniza dhe një formë qëndrimi për t’i mbajtur ato drejt – zakonisht. OLED R është e pazakontë në atë që ka të bëjë me estetikën dhe hapësirën, një televizor më i shqetësuar se si perceptohet, një televizor që duhet shijuar pjesërisht sepse nuk është vërtet një televizor.

Ekrani ngrihet fshehurazi nga një kuti që nuk duket vërtet se mund ose duhet të përmbajë një ekran fare. Që të dalë në treg do të ketë fashionistas të teknologjisë dhe gurusë e dizajnit që pështyjnë, dhe është e mundur vetëm për shkak të ekranit fleksibël që, në këtë moment në kohë, vetëm OLED mund të japë – një gisht i lehtë në sy të ekraneve QLED të Samsung.

Dhe rasti nga ngrihet ekrani? Ai gjithashtu funksionon si një altoparlant, kështu që është një TV dhe sistemi i zërit i paketuar rregullisht në një njësi. Nuk mund të them se do të doja të jem personi që përpiqet ta heqë atë, megjithatë.

Unë mendoj se ajo që po arrij këtu është ideja aspiruese e teknologjisë në të cilën LG është mbështetur. Ideja për të treguar atë që është e mundur kur keni një vizion dhe mjetet për ta realizuar atë. Signature OLED R është një risi, është novatore dhe nuk duhet të jetë vërtet një gjë. Çfarë qëllimi shërben dhe për kë është? Ashtë një mënyrë shumë e shtrenjtë për të parë Netflix në të njëjtën mënyrë siç janë televizorët humanë të Samsung Micro-LED.

Ajo kujton përgjigjen e eksploruesit George Mallory kur u pyet pse donte të ngjitej në Everest. LG ka krijuar OLED R sepse ata munden, dhe ka një ndjenjë çudie dhe argëtimi që dikush, diku mendoi, “pse të mos krijojmë një TV që rrotullohet nga një kuti” dhe dikush tjetër u përgjigj “po, kjo është një Ide e mirë”.

Signature OLED R është një televizor që nuk është i nevojshëm, por në njëfarë niveli është një televizor që na nevojitet. Ashtë një TV për të parë dhe mrekulluar me konceptimin dhe ekzekutimin e tij, një pjesë e teknologjisë që sugjeron që, mirë, çdo ide është e mundur të krijohet. Një TV që ka të ngjarë të ndezë imagjinatën e të tjerëve në shtytjen e asaj që tjetër mund të bëjmë me televizorët.

Dhe ky është ndoshta ai qëllim i veçantë për OLED R, që dëshmon se ka ide të reja atje dhe se nuk ka të bëjë domosdoshmërisht me ekranin më të madh ose ekranin më të ndritshëm ose pikselët më të mëdhenj. Të shohësh ekranin të rrotullohet lart e poshtë është po aq argëtues sa të shikosh televizor në të. Shikoni sa larg kemi ardhur nga televizorët me kuti me ato antena zbavitëse dhe më pas mendoni se ku tjetër mund të shkojmë më tej. Kjo është magjia e OLED R.