Peloton prezanton Guide, një program trajnimi forcash që lidhet me televizorin tuaj

foto

Ndërsa Peloton lufton me gjetjen e rrugëve të reja për rritje, kompania njoftoi të martën se po shton një produkt trajnimi për forcë, i njohur si Guide Peloton, në linjën e pajisjeve të lidhura të stërvitjes.

Duke filluar nga fillimi i vitit të ardhshëm, Peloton do të shesë Guide në një pako me shiritin e tij të rrahjeve të zemrës për 495 dollarë në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Ai do të dalë në treg në MB, Australi dhe Gjermani më vonë në 2022.

Udhëzuesi përbëhet nga një kamerë që futet në një ekran TV dhe gjurmon lëvizjet e përdoruesve nëpërmjet teknologjisë së mësimit të makinerive. Anëtarët që paguajnë 12,99 dollarë shtesë në muaj mund të marrin klasa të drejtpërdrejta dhe sipas kërkesës që synojnë grupe të ndryshme muskujsh përmes ngritjes së peshave, gjuajtjeve dhe ushtrimeve të tjera për ndërtimin e forcës. Udhëzuesi, i cili gjithashtu aktivizohet me zë, do të rekomandojë klasa bazuar në muskujt që ka punuar më parë një anëtar.

Udhëzuesi është një produkt jo i këndshëm krahasuar me rivalët si Mirror në pronësi të Lululemon dhe Tonal të mbështetur nga Amazon, të cilat shiten me pakicë për 1,495 dhe 2,995 dollarë, respektivisht. Tonal është një pajisje tërësisht e montuar në mur që përfshin pesha me fuqi magnetike për ushtrimet e forcës. Në fillim të këtij muaji, Mirror tha se po shton shtangë dore inteligjente dhe pesha kyçin e këmbës që do të lidhen me makinën e saj.

Pajisja e Peloton nuk vjen me pesha ose pajisje të tjera. Përdoruesit duhet t’i blejnë ato veçmas. Kompania tha se do të bëjë përmirësime në Guide me kalimin e kohës, të cilat mund të përfshijnë lidhjen e pjesëve të tjera të pajisjeve.

Aksionet e Peloton ranë me rreth 3% deri në tregtimin e mesditës.

Njoftimi vjen disa ditë pasi Peloton uli parashikimin e tij të të ardhurave fiskale për vitin 2022 deri në 1 miliard dollarë. CNBC gjithashtu raportoi se Peloton ka ndaluar përkohësisht punësimin për të ulur kostot pasi sheh zbutjen e kërkesës për ciklet dhe rutinat e saj. Investitorët kanë hedhur poshtë aksionet ditët e fundit. Që nga lajmet e së enjtes, aksionet e Peloton kanë humbur më shumë se 10 miliardë dollarë në vlerën e tregut.

Shefi Ekzekutiv John Foley ka shprehur optimizëm për produktet e reja në tubacionin e Peloton, si dhe për mundësitë e tjera që kompania po ndjek në tregjet komerciale, korporative dhe ndërkombëtare. Peloton thuhet se ka qenë duke punuar në një makinë kanotazhi që do të përballet me Hydrow, një makinë kanotazhi e lidhur që numëron Lizzo dhe Justin Timberlake midis mbështetësve të saj.

Sipas shefit të produktit të Peloton, Tom Cortese, klasat e forcës kanë qenë gjithnjë e më të njohura në bazën e abonentëve të kompanisë. Brenda aplikacionit të tij, Peloton tashmë u ka ofruar anëtarëve një sërë ushtrimesh thelbësore dhe kurse trajnimi për peshë. Këta abonentë paguajnë 39 dollarë në muaj për të hyrë në përmbajtje.

Pa testuar Udhëzuesin, është e vështirë të thuhet se sa e saktë do të jetë pajisja për të mbajtur gjurmët e lëvizjes së një përdoruesi dhe për të ofruar sugjerime për teknikën. Teknologjia e mësimit të makinerive mund të përbëjë një dhimbje koke tjetër për Peloton nëse nuk është një stërvitje efektive.

Sidoqoftë, mund të jetë një opsion ideal për dikë që kërkon një pajisje fitnesi të lidhur në shtëpi pa e prishur bankën. Krahasuar me Peloton’s Bike dhe Bike+, të cilat shiten respektivisht për 1,895 dhe 2,495 dollarë, Guide do të jetë produkti më i lirë i kompanisë për të dalë në treg. Shkelja e tij kushton 2,495 dollarë.

Peloton gjithashtu mund të jetë në gjendje të bindë klientët e tij ekzistues besnikë që të shtojnë Udhëzuesin në palestrat e tyre aktuale në shtëpi.

Aksionet e Peloton kanë rënë rreth 66% nga viti në vit, me vlerën e saj të tregut afër 15.4 miliardë dollarë.