Testimi tregon se Pixel 6 në fakt nuk mund të kryejë karikim të shpejtë 30 W

foto

Pixel 6 është versioni më konkurrues i harduerit i Google për një kohë të gjatë, por kompania është ende prapa kurbës kur bëhet fjalë për karikimin e shpejtë. OnePlus ofron karikim të shpejtë 65 W dhe zgjidhja më e fundit e karikimit të Qualcomm mund të arrijë 100 W. Google thotë se Pixel 6 mund të karikohet me 30 W, që është më i ngadalshëm se telefonat më të mirë Android në gamën e tij të çmimeve.

Rishikimi ynë i telefonit vuri në dukje se karikimi i Pixel 6 ndihej i ngadaltë, por një raport nga Robert Triggs i Android Authority thotë se Pixel 6 nuk i përmbush as pretendimet modeste 30 W që bën në fletën e specifikimeve. Gjatë testimit, Triggs mundi ta bënte telefonin vetëm të arrinte maksimumin prej 22 W – madje edhe atëherë, jo për shumë kohë. Në testimin e tij, u deshën 111 minuta për të ngarkuar plotësisht baterinë 5000 mAh të Pixel 6 Pro nga zero në 100 për qind, edhe me përshtatësin zyrtar të Google “30 W” (i cili nuk përfshihet në kuti).

Samsung është një kundërshembull i madh. Galaxy S21 Ultra 5000 mAh mund të karikojë nga 0 në 100 në 62 minuta—që është 49 minuta më shpejt se Pixel 6 “30 W”—pavarësisht se Samsung reklamon vetëm karikim të shpejtë “25 W”. Triggs thotë se Galaxy S21 Ultra në fakt arrin kulmin në 28 W gjatë karikimit—më shpejt se sa reklamohet.

Google nuk gënjen plotësisht kur bëhet fjalë për shpejtësitë e karikimit të Pixel 6, por kompania ka disa gjuhë mashtruese në faqen e saj të internetit. Fleta zyrtare e specifikimeve thotë se telefoni mund të ngarkojë “deri në 50% në rreth 30 minuta – me karikuesin USB-C 30 W Google”. Pra, karikuesi i rekomanduar i Google mund të bëjë karikim 30 W, jo domosdoshmërisht telefoni, i cili teknikisht nuk ka fuqi të listuar. Shkrimi i imët në fund të faqes gjithashtu vë në dukje se “shpejtësia aktuale e karikimit mund të jetë më e ngadaltë”, por kjo nuk do të thotë se marketingu i Google është plotësisht i sinqertë. Testimi i Triggs tregon se telefoni me të vërtetë mbush 50 për qind në 30 minuta, por nuk ka asnjë arsye për të pritur që Pixel 6 të marrë 81 minuta më shumë për të shkuar nga 50 për qind në 100.

Karikimi i shpejtë është lehtësisht risia më me ndikim që ka goditur telefonat inteligjentë në vitet e fundit. Ndërsa shumica e telefonave kanë ndryshime të vogla të specifikave çdo vit, karikimi i shpejtë në pajisje si OnePlus 9 Pro 65 W në fakt ndryshon mënyrën se si njerëzit përdorin një smartphone. Nuk ka nevojë të ngutshme për të karikuar telefonin tuaj çdo natë kur mund ta çoni baterinë në raketë nga zero në plot brenda një gjysmë ore. OnePlus 9 Pro karikohet aq shpejt sa që mund ta lidhni për disa minuta kur të ulet para se të dilni diku. Ndoshta nuk do të karikoni nga zero, kështu që nuk ju nevojiten as 30 minuta—kur jeni duke rritur mesatarisht 1 për qind të baterisë çdo 18 sekonda, thjesht futja e telefonit në prizë për disa minuta është mirë.

Ekziston një shqetësim se nxehtësia shtesë nga karikimi i shpejtë mund ta degradojë baterinë më shpejt, por ne nuk kemi parë shumë prova të forta që kjo të ndodhë. Megjithatë, karikimi i shpejtë është opsional; nëse jeni të shqetësuar për degradimin afatgjatë të baterisë, mund të përdorni gjithmonë një karikues më të ngadaltë. Të kesh opsionin e karikimit të shpejtë, kur është vërtet i shpejtë, është dëshmuar të jetë një ndryshim i lojës.

Ne i kemi kërkuar Google një koment dhe do ta përditësojmë këtë artikull nëse dëgjojmë përsëri.