Rishikimi i iOS 15: Karakteristikat e reja si modaliteti i fokusit dhe teksti i drejtpërdrejtë

foto

Pavarësisht nëse jeni duke marrë iPhone-in e ri të Apple 13 ose mbani iPhone 6S 6-vjeçar, iOS 15 tani është në dispozicion për tu shkarkuar në telefonin tuaj. Versioni i ri i iOS ishte në beta publike për muaj duke iu nënshtruar një sërë ndryshimesh që çuan në lëshimin përfundimtar. Unë kam qenë duke testuar veçoritë e reja të iOS 15, dhe gjithçka nga shtesat më të mëdha si lidhjet në internet të thirrjeve FaceTime për miqtë në Android dhe Windows deri tek ndryshimet më të vogla si fiksimi i bisedave në krye të aplikacionit Messages ka përmirësuar iPhone tim pa prishur gjendjen time të përditshme.

Në tërësi, iOS 15 ndjehet si një vazhdim i iOS 14, i cili ndjehej si një vazhdim i iOS 13. Këto tre azhurnime janë si një trilogji filmi, por ndryshe nga Zoti i Unazave nuk ka një Sy ogurzi të Sauron që po afrohet çdo lëvizje e juaja, vetëm Siri. Duke ndjekur hapat e zgjuar të iOS 13 dhe 14, iOS 15 ju lejon të vendosni se sa dëshironi të ndryshoni përvojën tuaj në iPhone. Për shembull, në Safari shiriti i skedës mund të zhvendoset në fund të ekranit të telefonit tuaj për ta bërë më të lehtë arritjen me një dorë. Nëse dëshironi që shiriti i skedave të kthehet në krye ku ka qenë që nga viti 2007, mund të prekni butonin AA dhe zgjidhni Trego shiritin e lartë të adresave.

Vizualisht, iOS 15 nuk ndryshon pamjen e telefonit tuaj, ose të paktën jo në një mënyrë të madhe. Kjo nuk është si një rregullim drastik i parë në iOS 7 nga iOS 6. Gjithashtu, iOS 15 nuk përcaktohet nga disa veçori gjigante të ndezura. Në vend të kësaj, ajo përbëhet nga qindra shtesa të vogla dhe të mesme që shtojnë diçka më domethënëse. Nga më shumë mënyra për të personalizuar Memoji tuaj në përmirësimet më të mëdha vizuale në Maps, iOS 15 është një rishikim i madh i telefonit tuaj. Por, në vend që të trumbetojë ndryshimet e tij si një paradë elefantësh, Apple ka vënë re me qetësi përmirësime për të ndihmuar në përmirësimin e telefonit tuaj pa shqetësuar preferencat tuaja ekzistuese dhe rrjedhën e punës.

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e pajisjes, iOS i Apple është thjesht i pakrahasueshëm. Nëse keni një iPhone 6S ose iPhone SE origjinal, iOS 15 do të funksionojë në telefonin tuaj. Thjesht nuk mund të merrni të gjitha shtesat e reja. Krahasoni atë me telefonat Android. Nuk mund të mendoj për një telefon 2015 nga Google, Samsung ose Huawei që do të jetë në gjendje të ekzekutojë Android 12.

Me gjithë këtë jashtë rrugës, le të futemi në disa nga tiparet e mia të preferuara.

Nga gjithçka në iOS 15, modaliteti Fokus kishte ndikimin më të madh tek unë. Disa kolegë e përshkruajnë atë si “Mos u shqetësoni në steroide”. Fokusi ju lejon të filtroni njoftimet bazuar në atë që jeni duke bërë aktualisht dhe të organizoni faqe aplikacioni dhe widget në ekranin fillestar të iPhone tuaj që të përputhen me aktivitetin dhe gjendjen tuaj mendore.

Me një modalitet Fokus të aktivizuar, statusi juaj shfaqet automatikisht në Mesazhet për t’u parë nga miqtë. Kindshtë si të vendosësh një status Larg në Slack, por të kujtosh të tjerët që të mos të ndërpresin. Dallimi është se një status Fokus funksionon në të gjithë sistemin në iPhone, Mac dhe pajisje të tjera. Ju gjithashtu keni aftësinë për të fikur statusin tuaj të Fokusit në mënyrë që të mos ndahet.