Samsung Galaxy S22 më në fund po merr një përditësim të vonuar prej kohësh

foto

Pronarët e Samsung Galaxy S22 kanë kohë që presin përditësimin e One UI 6 dhe duket se pritja ka marrë fund. Një përdorues X nga @theonecid ka pohuar se SHBA-ja ka filluar të shohë paraqitjen e përditësimit për operatorë specifikë.

foto

Deri më tani përditësimi është shfaqur vetëm në T-Mobile, me disa që thonë se përditësimi duket se varet nga disa faktorë. Një përditësim i UI 6 filloi të shfaqej në telefonat S22 rreth mesit të nëntorit në MB. Kjo ndodhi menjëherë pasi Samsung përfundoi programin e tij beta me S22 duke marrë katër versione beta të One UI 6 përpara se të lëshohej ndërtimi i qëndrueshëm. Kjo ishte më pak se nëntë që u testuan beta në Samsung Galaxy S23.

foto

Përditësimi i One UI 6 nuk është një ndryshim masiv, por ofron disa përmirësime të cilësisë së jetës. Për shembull, aplikacioni Weather ka parë një rënie të dukshme të reklamave pop-up. Opsionet e emoji dhe font kanë parë gjithashtu përmirësim. Koha do të tregojë nëse këto dizajne do të priten më mirë se emoji-të origjinale që ofrohen.

Cilësimet e shpejta kanë parë gjithashtu një përmirësim me menutë që janë më të lehta për t’u kuptuar dhe lundruar. Ky është gjithashtu rasti me shtimin e një widget të ri të kamerës . Kjo do t’i lejojë përdoruesit të zgjedhin me lehtësi midis kamerës selfie, sensorit kryesor të pasmë dhe çdo modaliteti të disponueshëm.

Më në fund, përditësimi sjell më shumë mbështetje për Chromecast në formën e ndarjes së ekranit. Kishte disa gabime të njohura në funksion gjatë beta, por me sa duket është zgjidhur dhe funksioni është më i lehtë për t’u përdorur tani.

Këto shtesa do të ndihmojnë për ta bërë më të lehtë përdorimin e veçorive të telefonit, si dhe për të përmirësuar përvojën e përgjithshme të përdoruesit. Sidoqoftë, marrja e përditësimit varet ende nga sa shpejt mund të shpërndahet One UI 6 tek modelet më të vjetra.