Si të përdorni Clear Calling në Pixel 7 dhe 7 Pro

foto

Kur Google njoftoi telefonat inteligjentë të rinj Pixel 7 dhe 7 Pro, ai promovoi një veçori të quajtur Clear Calling që do të përmirësonte audion në telefonatat e vështira për t’u dëgjuar. Funksioni nuk ishte gati kur telefonat dolën në shitje, por në dhjetor 2022, Google e bëri atë të disponueshëm për dy pajisjet e tij më të fundit përmes rënies së veçorive.

foto

Ja çfarë bën Clear Calling dhe si ta aktivizoni atë – të cilën duhet ta bëni patjetër sepse është shumë e mirë!

Clear Calling është krijuar për të reduktuar zhurmat e larta që vijnë nga skaji tjetër i linjës kur jeni në një telefonatë. Ajo fillon vetëm nëse personi me të cilin po flisni është në një mjedis të zhurmshëm, si një rrugë e ngarkuar ose një kafene. Kur kjo ndodh, telefonata e pastër vepron si një lloj anulimi i zhurmës për të minimizuar tingujt e sfondit dhe për ta bërë më të lehtë të dëgjojë personin me të cilin po flisni.

Dhe në të vërtetë funksionon – për shembull, kur e testova duke folur me motrën time, funksioni e ktheu zhurmën e një makine qepëse me fuqi të lartë në fund të linjës në një fërgëllim shumë më të tolerueshëm. Ky është lajmi i mirë – lajmi i keq është se Clear Calling është rreptësisht i kufizuar në telefonat e serisë Pixel 7 dhe nuk do të vihet në dispozicion për pajisjet e mëparshme Pixel sepse mbështetet në çipin e përditësuar Tensor G2 në telefonat më të rinj të kompanisë.

Pasi të aktivizohet Clear Calling në Pixel 7 ose 7 Pro, nuk duhet të bëni asgjë pasi funksionon automatikisht. Por ju duhet ta aktivizoni funksionin për ta përdorur atë – është i fikur si parazgjedhje – dhe para se ta bëni këtë, duhet të siguroheni që softueri juaj të jetë i përditësuar.

Shkoni te Cilësimet > Rreth telefonit > versioni i Android dhe kontrolloni që po përdorni Android 13 me përditësimin e sigurisë të 5 dhjetorit 2022 ose më të ri.
Nëse keni nevojë të përditësoni, shkoni te Cilësimet > Sistemi > Përditësimi i sistemit për të shkarkuar arnimet më të fundit të sigurisë.
Pasi të keni bërë këtë, mund të aktivizoni Clear Calling duke bërë sa më poshtë:

Shkoni te Cilësimet > Tingulli dhe dridhjet dhe lëvizni poshtë te Pastro telefonatat.
Prekni çelësin e etiketuar Përdorni thirrjen e pastër.

foto

Kjo është gjithçka që duhet të bëni – por mbani në mend se kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që Clear Calling do të funksionojë sa herë që ju nevojitet. Dokumentacioni mbështetës i Google thotë se “varet nga gjerësia e brezit të thirrjeve tuaja dhe mund të mos jetë i disponueshëm për të gjitha telefonatat”. Gjithsesi, nuk ka asnjë të keqe ta mbash atë të ndezur dhe Google e bën të gjithë përpunimin në pajisje, kështu që nuk ka asnjë rrezik privatësie.

Kur Clear Calling funksionon, funksionon mjaft mirë, në mënyrë që të mund ta vazhdoni bisedën tuaj në qetësi – edhe nëse kushtet e telefonuesit tuaj nuk janë aspak paqësore.