SpaceX do të lëshojë më shumë satelitë Starlink nga Baza e Forcave Hapësinore Vandenberg të dielën

foto

SpaceX është planifikuar të lëshojë një raketë Falcon 9 nga Baza e Forcave Hapësinore Vandenberg në orën 8:47 të mëngjesit të së dielës, 29 janar.

foto

Raketa do të dërgojë 49 satelitë Starlink në orbitën e ulët të Tokës, së bashku me transportuesin satelitor ION të D-Orbit “SCV009 Eclectic Elena”.

foto

Rreth tetë minuta pas ngritjes, SpaceX do të synojë të zbarkojë përforcuesin e fazës së parë të raketës në avionin drone Of Course I Still Love You të vendosur në Oqeanin Paqësor.

Përforcuesi që përdoret në këtë mision është përdorur në gjashtë misione të tjera.

Një transmetim i drejtpërdrejtë në internet i nisjes është planifikuar të fillojë rreth pesë minuta para nisjes.

Nëse nisja fshihet të dielën në mëngjes, ekzistojnë mundësi rezervë për nisjen në orën 12:45. të dielën dhe në orën 8:34 dhe 12:31. të hënën.