Spotify ka shtuar tekste në të gjitha këngët e saj për të gjithë përdoruesit. Ja si t’i gjeni ato.

foto

Jeni lodhur duke kërkuar tekstet e këngës 10-minutëshe “All Too Well (Taylor’s Version)” dhe këngët tuaja të tjera të preferuara në Spotify? Epo, platforma e transmetimit të muzikës njoftoi se nuk keni më nevojë t’i drejtoheni Google jashtë aplikacionit, pasi Spotify lançoi tekstet e të gjitha këngëve të saj për të gjithë përdoruesit e saj në mbarë botën.

Shumica e përdoruesve të Spotify kanë pritur me padurim që aplikacioni të përfshijë tekstet e të gjitha këngëve të disponueshme dhe ai ishte i disponueshëm në pak vende, por jo në Shtetet e Bashkuara. Disa tekste në këngë të caktuara u shfaqën në bashkëpunim me Genius në një funksion të njohur si “Behind the Lyrics”, i cili gjithashtu jepte informacion për këngën dhe/ose artistin së bashku me disa tekste.

Tani, kushdo që përdor aplikacionin ka akses në veçorinë, të cilën Spotify e ngacmoi në një postim në Twitter të mërkurën.

Në njoftimin e tij zyrtar të enjten, Spotify tha se po shton “një nga veçoritë më të kërkuara nga dëgjuesit në të gjithë globin”, në partneritet me Musixmatch. Tekstet janë tani të disponueshme për të gjithë përdoruesit, falas ose premium, dhe mund të aksesohen përmes iOS, pajisjeve Android, aplikacionit të desktopit, konzollave të lojërave dhe aplikacionit të tij televiziv.

Për këdo që ka aplikacionin celular, luaj çdo këngë dhe kliko në skedën “Tani po luhet”. Kur kënga shfaqet në ekran, rrëshqitni lart dhe teksti në kohë reale do të shfaqet. Nëse kaloni përpara ose ktheheni te pjesa juaj e preferuar e një kënge, teksti gjithashtu do të ndjekë shembullin.

Në laptopë ose kompjuterë, klikoni në ikonën e mikrofonit që ndodhet në shiritin “Now Playing” dhe më pas do të shfaqet teksti i këngës dhe do të lëvizni ndërsa kënga vazhdon.