Thuhet që Pixel 6 dhe 6 Pro do kenë një çmim çuditërisht modest

foto

Ne tashmë kemi parë pothuajse gjithçka për të parë nga Pixel 6 dhe 6 Pro të rinj, por tani, një rrjedhje tjetër pretendon se ka marrë çmimet e formacionit të fundit. YouTuberi Brendan Lee me This is Tech Today citon një burim evropian që thotë se Pixel 6 dhe 6 Pro do të fillojnë me vetëm 649 € dhe 899 € në BE, ndërsa konfirmojnë edhe datën e lansimit të përfolur më 19 tetor.

Meqenëse çmimi pothuajse nuk përkthehet 1: 1 në tregjet e tjera, ne as nuk do të përpiqemi t’i konvertojmë këto çmime evropiane në dollarë amerikanë. Sidoqoftë, ka ende disa njohuri interesante për të fituar nga numrat. Nëse besohet në rrjedhjen, Pixel 6 i zakonshëm do të ishte vetëm 20 € më i shtrenjtë se sa kushtonte Pixel 5 në lansim (629 €), i cili do të ishte një rregullim çuditërisht modest duke pasur parasysh se kishim frikë nga një kërcim shumë më i madh për shkak të Google aspiratat për t’u bërë prodhuesi kryesor i linjës kryesore. Çmimi 649 € i Pixel 6 gjithashtu do ta bënte atë 50 € më të lirë se Pixel 4, gjë që është mbresëlënëse. Ndërkohë, Pixel 6 Pro do të ishte në përputhje me Pixel 4 XL, i cili filloi me të njëjtat 899 € në Evropë. (Meqenëse nuk ka asnjë variant të nivelit të lartë Pixel 5, krahasimi i Pixel 6 Pro me Pixel 4 XL ka më shumë kuptim këtu.)

Për tregun amerikan, ne duhet të kujtojmë se Pixel 5 vjen me një antenë mmWave që rriti ndjeshëm çmimin e tij të lançimit në krahasim me tregjet e tjera, kështu që është e mundur që çmimi i Pixel 6 të jetë edhe më afër Pixel 5 amerikan sesa është homologu i tij evropian. Por mbani mend, ne nuk kemi asnjë informacion në lidhje me çmimet dhe pajisjet amerikane të Pixel 6, kështu që kjo nuk është gjë tjetër veçse spekulim (i vërtetuar).

Në çdo rast – nëse çmimet evropiane të rrjedhura është diçka për të gjykuar, Google mund të mos përfundojë në mënyrë të konsiderueshme duke rritur çmimet për seritë Pixel 6 në krahasim me formacionin Pixel 4.

Brandon Lee më tej ndau pretendimin e burimit të tij se ngjarja Pixel 6 do të zhvillohet më 19 tetor ndërsa telefonat do të fillojnë të dërgohen më 28 tetor. Kjo do të ishte në përputhje me teaserin e Instagram-it të Google-it dhe një reklamë të fshirë që nga një operator Australian, kështu që tingëllon shumë e besueshme. Nëse besohen të gjitha këto rrjedhje dhe ngacmime, do të na duhet të presim vetëm gjysmë muaji derisa të dimë gjithçka për Pixel 6, direkt nga Google.