Withings ScanWatch godet SHBA-në me teknologjinë e tij hibride të sensorëve të fokusuar në shëndetin

foto

Kur bëhet fjalë për pajisjet e veshura, keni shumë opsione. Mund të merrni diçka si një grup fitnesi, i cili mban gjurmët e kohës dhe ju lejon të përdorni të gjitha llojet e veçorive të fitnesit, ose mund të merrni një orë inteligjente më të plotë që mbështet aplikacionet, mesazhet, njoftimet dhe më shumë. Ka edhe orë inteligjente “hibride”, të cilat mjegullojnë kufirin mes një ore të zakonshme dhe diçkaje pak më të avancuar. Një nga më të mirët që kemi parë këtë vit në këtë kategori disi të veçantë është ScanWatch nga Withings. Pas lançimit në Evropë vitin e kaluar, pritja e gjatë për një mbërritje në lançimin në SHBA më në fund ka përfunduar.

ScanWatch është pak më i vjetër se ScanWatch Horizon i prezantuar më parë disa muaj më parë, dhe në varësi të kujt pyesni, është gjithashtu pak më pak elegant. Si një orë inteligjente hibride, nuk do të dërgoni asnjë mesazh me tekst këtu. Është një orë analoge që përdor numrat, e çiftuar me disa sensorë, veçori inteligjente dhe aplikacionin e saj të dedikuar. Ai arrin të sigurojë shumë sensorë që mund të dëshironi në një pajisje të veshur, duke përfshirë një gjurmues të rrahjeve të zemrës, një sensor SpO2, një lartësimatës dhe madje edhe tre elektroda, të gjitha për të përcaktuar se si funksionon trupi juaj në çdo kohë.

Siç mund ta prisni, ScanWatch ka një fokus të thellë në shëndetin dhe mirëqenien. Për një, ai mund të kërkojë shenja të fibrilacionit atrial (AFib) duke përdorur sensorin PPG dhe t’ju shtyjë të bëni një EKG nëse ndjen diçka të dëmtuar. Për ata që vuajnë nga apnea e gjumit, ai mund të monitorojë nivelet tuaja të oksigjenit gjatë gjumit duke përdorur sensorin SpO2 dhe t’ju njoftojë nëse zbulon ndonjë gjë të pazakontë. Nuk mund të zëvendësojë një mjek, por mund t’ju ndihmojë të dalloni shenjat e rrezikut në mënyrë që të kuptoni nëse duhet të shkoni te një.