Zhvilluesit e Starfield diskutojnë ADN-në e saj të përbashkët me lojëra të tjera Bethesda

foto

Nuk e kam shumë zili Bethesdën. I gjithë zhvillimi i lojës duket si një luftë me të pamundurën, por ndjekja në gjurmët e Skyrim është padyshim e mallkuar. Starfield, loja fantastiko-shkencore e ekipit në botë të hapur, duhet të jetë e njëjtë dhe e ndryshme dhe më e mirë se Skyrim, një lojë që ka qenë vazhdimisht e njohur për dhjetë vjet.

Në videon më të fundit, ngacmuese, nga prapaskenat Into The Starfield, ekipi i zhvillimit diskuton disa nga vlerat që mbeten të njëjta midis lojërave të tjera të Starfield dhe Bethesda. Ndoshta fillon me gotat.

Në videon shtatë minutëshe të mësipërme, drejtori i lojës Todd Howard, drejtoresha e studios Angela Browder dhe drejtori i artit Matt Carofano diskutojnë Starfield në kontekstin e studios. Ata flasin për ekipin kryesor, shumë prej të cilëve dyshohet se kanë qenë në studio për afër dy dekada, dhe hyjnë në disa nga ndërtimet botërore që mbështesin lojën e tyre të parë fantastiko-shkencore.

Ata gjithashtu flasin se si krahasohet me lojërat e tyre të mëparshme, duke përfshirë serinë Elder Scrolls. “Mekanika e botës është krejtësisht e ndryshme,” thotë Howard. “Por ka ngjashmëri, dhe unë mendoj se këto janë gjëra që na pëlqejnë. Na pëlqejnë në vetën e parë, na pëlqen të kemi të gjitha filxhanët e kafesë, si të jemi në gjendje të prekim gjithçka. Ato momente e bëjnë të gjithë të besueshme. Të jesh në gjendje të shikosh perëndimin e diellit dhe nata vjen, dhe thjesht uluni dhe shikoni botën duke kaluar, duket sikur nuk është lojë. Por është jetike për mënyrën se si ndiheni në pjesën tjetër të saj.”

Videoja nuk përmban filmime në lojë, thjesht koncept (shumë të bukur), por kjo më bën më të emocionuar për Starfield se çdo gjë tjetër që kam dëgjuar deri më tani. Unë u hodha nga Skyrim (pas 35 orësh, ki parasysh) sepse ishte strukturalisht shumë i ngjashëm me Oblivion, por prapë më pëlqente të eksploroja botën e tij. Nëse Starfield ka stola dhe aftësinë për t’u ulur, jam i sigurt se do të kenaqem shumë nga kjo, pavarësisht nga çdo gjë tjetër që bën.

Do të jem më pak i lumtur nëse do të ketë Space Dark Brotherhood, megjithëse ka një tjetër gjë strukturore që më pëlqen nga lojërat e Bethesda-s që Howard i referohet. “Ne e kemi gjithmonë atë momentin e ‘daljes’, në botë,” thotë ai, duke iu referuar momenteve kur për herë të parë hyn në botën e hapur nga një kasafortë e Fallout ose një birucë Oblivion. “Teknologjia ka ndryshuar, ne të gjithë kemi ndryshuar, kështu që pritshmëritë tona për të ngarkuar një lojë dhe “Mirë, unë do të largohem, do të jetë ky moment”. Të qenit në gjendje ta bëjmë këtë dhe ta ndjejmë atë të ri çdo gjeneratë, çdo lojë, është diçka vërtet e veçantë për atë që bëjmë. Më pëlqen të them se Starfield ka dy momente largimi. Është e fshehtë.”

Më pëlqejnë këto momente. Më fut në kanalizimet e hapësirës nëse duhet, Bethesda, por bëje pamjen të bukur kur të iki.