Aksionet e Nintendo rrëshqasin pas raporteve për lëshimin e vonuar të pasuesit të Switch

Aksionet ranë me 6% të hënën pas raportimeve nga mediat e lojërave dhe Bloomberg se konsola e gjeneratës së ardhshme do të shtyhet deri në fillim të vitit 2025 nga fundi i këtij viti.

foto

Ndërsa Nintendo nuk ka komentuar mbi planet për një pajisje pasardhëse përveçse të thotë se është gjithmonë duke punuar në harduer dhe softuer të ri, firma e lojrave me bazë në Kioto pritet gjerësisht të planifikojë të lançojë një pajisje të re për të pasuar konsolën e saj të vjetër Switch.

foto

Kompania rriti parashikimin e shitjeve të vitit të plotë për Switch në fillim të këtij muaji pasi pajisja hibride portative në shtëpi vazhdon të tërheqë konsumatorët edhe kur i afrohet vitit të tetë në treg.

“Ne duam të ruajmë momentin e biznesit të Switch,” tha presidenti i Nintendo Shuntaro Furukawa në një konferencë për të ardhurat në atë kohë.