Asus VivoBook 13 Slate është një laptop i ndashëm me një ekran OLED

foto

Asus është i njohur për kërkimin e faktorëve të formës jokonvencionale dhe eksperimenti i tij i fundit nuk bën përjashtim. VivoBook 13 Slate OLED është një tablet Windows 13.3 inç me një ekran OLED dhe një tastierë të ndashme që fillon nga 599,99 dollarë.

Ekranet OLED janë të pazakontë, edhe pse jo të padëgjuar, në formën e shkëputshme. Asus pretendon se kjo është e aftë të shfaqë 1.07 miliardë ngjyra, mbulon 100 për qind të gamës së ngjyrave DCI-P3 dhe ka një kohë përgjigjeje prej 0.2 milisekonda. Thuhet se ka nivele të dritës blu “deri në 70 për qind më të ulëta se një ekran LCD” (megjithëse shumë PC moderne LCD kanë gjithashtu teknologji për të reduktuar dritën blu).

Sidoqoftë, në vend që ta inkuadrojë Slate si thjesht një tabletë për artistët, Asus duket se po e shtyn atë si një pajisje argëtimi. Kompania thekson se raporti i pamjes 16:9 i tabletit “siguron një përvojë shikimi në ekran të plotë” (që në thelb është e vetmja gjë për të cilën janë të mira ekranet 16:9).

Slate OLED shoqërohet gjithashtu me një majë shkruese, Asus Pen 2.0, e cila ngjitet në mënyrë magnetike me shasinë.

Sigurisht, 599,99 dollarë është një çmim i përballueshëm ndërsa produktet OLED shkojnë. Është gjithashtu një freskues për laptopët me Windows të shkëputshëm. Një model i mirë i Surface Pro 8 ose iPad Pro do të ishte afër dyfishi i këtij çmimi, dhe kjo nuk përfshin një tastierë dhe majë shkruese (të cilat janë të paketuara në çmimin e VivoBook 13 Slate OLED).

Ekranet OLED po bëhen më të zakonshme në laptopët 13-inç dhe 14-inç në të gjithë bordin. Samsung njoftoi në janar se së shpejti do të fillonte prodhimin masiv të paneleve OLED të madhësisë së laptopëve dhe në fakt filloi prodhimin në shtator. Panelet e reja të Samsung janë paraqitur në një numër lëshimesh të Asus 2021. Blerësit tani mund të gjejnë pajisje OLED më të vogla dhe më të përballueshme edhe nga prodhues të tjerë, duke përfshirë Chromebook të ndashëm të Lenovo Duet 5.