Titanfall origjinal po hiqet nga shitja duke filluar nga sot

foto

Mekanizmi që filloi të gjitha për Respawn do të fillojë të zhduket nga raftet dixhitale së shpejti. Respawn Entertainment ka konfirmuar se duke filluar nga sot, loja e parë Titanfall do të hiqet nga dyqanet, edhe pse serverët do të mbeten të hapura për ata që e zotërojnë atë.

Në një mesazh të shpërndarë në rrjetet sociale, studioja tha se Titanfall është pjesë e ADN-së së studios. “Është një lojë që shfaqi ambiciet e studios kur u publikua për herë të parë më shumë se 7 vjet më parë dhe vazhdon të jetë një fener inovacioni për të cilin ne përpiqemi në të gjitha lojërat tona.”

Respawn do të ndërpresë shitjet e reja të lojës së parë Titanfall dhe do të hiqet nga shërbimet e abonimit më 1 mars 2022. Megjithatë, për besimtarët prej shumë kohësh, loja nuk do të harrohet. Studio thotë se do t’i mbajë serverët të gjallë për ata që ende zotërojnë lojën dhe duan të hyjnë në një ndeshje.

“Të jeni të sigurt, Titanfall është thelbi i ADN-së së Respawn dhe ky univers i pabesueshëm do të vazhdojë,” tha kompania. “Sot në Titanfall 2 dhe Apex Legends, dhe në të ardhmen. Kjo ekskluzivitet është një yll verior për kalibrin e përvojave që do të vazhdojmë të krijojmë këtu në Respawn.”

Ne e kemi shqyrtuar pyetjen nëse një Titanfall 3 do të ndodhë disa herë tani, kështu që sido që të duket e ardhmja është ende në ajër. Për momentin, Titanfall 2 është ende i disponueshëm dhe Apex Legends vazhdon të përfshijë më shumë nga ana e Titanfall të botës së tyre të përbashkët në lojërat e veta të Battle Royale. Pra, tani për tani, kjo duket të jetë përgjigja.

Pra, për ata pak që e kanë fiksuar atë, ata të paktën do të kenë akoma serverë. Gjendja në të cilën ndodhet është ende pak e ftohtë, duke pasur parasysh rishikimet e Steam dhe konsensusin kritik. Por të paktën ata lojtarë do të kenë ende diçka, edhe nëse kjo heqje e çipave do të largohet nga shpresat për një rregullim të madh.