Lojtarët mund të duan të shmangin Windows 11 – ja pse

foto

Microsoft Windows 11 ofron më shumë veçori sigurie dhe është sistemi më i sigurt i Windows në histori. Sidoqoftë, veçoria e saj e integruar e sigurisë do të shkaktojë një rënie serioze në performancën e saj të lojërave. Standardet UL, botuesi i softuerit 3DMark, raportuan sot se pas një sërë testesh, u zbulua se funksioni i Sigurisë (VBS) i bazuar në virtualizimin e Microsoft të Windows 11 mund të zvogëlojë performancën e lojës deri në 30%.

Emri i plotë i kësaj veçorie është “veçori të sigurisë të bazuara në virtualizim”. Kjo veçori është aktive në Windows 11 të ri si parazgjedhje. Sidoqoftë, nëse përdoruesit azhurnojnë nga Win10 në Win11, kjo veçori nuk do të aktivizohet si parazgjedhje. Kur ky funksion është aktiv, rezultati i funksionimit i Win11 dhe performanca e lojës do të ulen.

Në testimin e “Tomb Raider: Shadow” në Dritaren 11, rezultatet tregojnë se lojërat nuk janë në përputhje me Bazën e Kompjuterit, dhe hendeku është padyshim përtej kufirit të gabimit. Arsyeja për këtë rezultat mund të jetë ndryshimi në sistemin e versionit të parapamjes Win11.

Funksioni i sigurisë Microsoft VBS përdor virtualizimin e harduerit për të krijuar një zonë të sigurt të kujtesës për të ekzekutuar programe. Kështu, ai izolon programin nga sistemi operativ. Nëse kjo veçori është aktive, mbrojtja e sistemit përmirësohet ndjeshëm për të parandaluar sulmet me qëllim të keq. Sipas raportit, kjo veçori ka pak rëndësi për përdoruesit e zakonshëm. Shpresojmë që Microsoft mund ta çaktivizojë këtë veçori si parazgjedhje në versionin zyrtar të Windows 11. Sigurisht, përdoruesit e ndërmarrjeve mund të zgjedhin ta aktivizojnë manualisht.

Standardet UL thanë se do të përditësojë softuerin e testimit 3D Mark në të ardhmen për të zbuluar në mënyrë aktive nëse sistemi i përdoruesit e ka aktivizuar funksionin VBS, në mënyrë që të sigurojë besueshmërinë e rezultateve të testit. 3D Mark ka një azhurnim të ri (versioni 5.43) i cili siguron mbështetje për GPU -në më të fundit. Përditësimi gjithashtu përmirëson saktësinë e inspektimit të procesorit Intel Tiger Lake. Për më tepër, ai rregullon problemin e mëparshëm të zbulimit të pasaktë të frekuencës.

Në Windows 11, në menunë “Start”, Microsoft tha se do të përqëndrohet në përdoruesit dhe përmbajtjen e tyre. Me fuqinë e cloud dhe Microsoft 365, menyja Start do t’u tregojë përdoruesve dokumentet që ata kanë parë kohët e fundit në pajisje të ndryshme.

Sidoqoftë, meqenëse Microsoft do të lëshojë versionin zyrtar të Windows 11, është e pamundur të ndryshosh mënyrën se si funksionon menyja e re “Start”. Menyja e re “Start” ka qenë e diskutueshme midis përdoruesve për shumë arsye. Sistemi i vogël përbërës i Windows 11 është gjithashtu një klishe, ashtu si lajmet dhe dritaret që shfaqen në Windows 10.